Goede gebitsbescherming is belangrijk voor het hockey.

We vinden het belangrijk om jou deze gelegenheid te bieden op onze vereniging, de Doetinchemse Hockeyclub.
In samenwerking met Arjen Sombekke van bitje.nl zijn er meerdere dagen bepaald waarop jullie langs kunnen komen om een op maat gemaakte gebitsbeschermer aan te laten meten.
In het voorjaar plannen we weer dagen in, wil jij eerder een op maat gemaakte gebitsbeschermer? Neem dan contact op met bitjein.nl

Wat krijg je? Junioren € 50,- Senioren € 60,-, dit is voor een op maat gemaakte beschermer (transparant) inclusief bewaardoosje en een Snapfit noodbitje, zo ga je altijd beschermd het veld in.

Het nut van een bitje dragen?
Bij een contactsport zoals hockey  is het belangrijk om je tanden te beschermen. Het dragen van een op maat gemaakte mondbeschermer geeft deze extra bescherming. Wanneer er een klap tegen de mond komt, verdeelt een goed passende gebitsbeschermer de klap over het hele gebit. De kracht die hierdoor op een enkele tand komt, is dan meestal zo klein, dat er geen schade optreedt.
Een goed op maat gemaakte gebitsbeschermer biedt niet alleen bescherming aan de tanden, maar ook aan tandvlees, lippen en wangen. Hoe beter de pasvorm van het bitje, des te beter je tanden beschermd zijn.
Ook voor kinderen is het dragen van een goed passende gebitsbescherming enorm van belang.
Beschadigingen aan de tanden in de wisselfase kunnen op latere leeftijd voor problemen zorgen.
Bij bitjein.nl passen wij het bitje aan op de leeftijd van de sporter.
Een op maat gemaakt bitje verkleint de kans op letsel aan tanden, tandvlees, kaak en lippen. 
Voor de standaard beschermer met 1-laag adviseren wij het als een noodbescherming te dragen en niet als een definitieve oplossing.
De bescherming is minimaal en zeker niet comfortabel passend .
Heel veel kinderen kauwen op de beschermer die veel te los zit.
Het dragen van een 2 laags standaardbeschermer beschermd niet alleen beter maar kan doormidden van thermoverhitting ( kokend water ) in de mond individueel aangepast worden waardoor het comfortabeler zit , ook voor de beugeldrager geschikte 2-laags bescherming is aanwezig en kan op dezelfde manier door thermo verhitting aangepast worden in de mond , deze gebitsbeschermer heeft een adequate bescherming
De standaard 3 laags bescherming heeft een nog betere shockabsorptie en beschermd nog beter ,deze beschermer benadert qua bescherming een op maat gemaakte mond beschermer en bieden wij aan voor junior (15 jaar) tot senior spelers.
Maak hierboven een afspraak voor jouw op maat gemaakte mondbeschermer. 
Naast de op maat gemaakte gebitsbeschermers verkopen wij ook comfortabele, goedkopere, alternatieven. Houdt er rekening mee dat de Opro gebitsbeschermers, afhankelijk van de soort, een prima, maar minder alternatief zijn voor de opmaat gemaakte.