Hockeybitje voor beugel kopen

Het OPRO Ortho hockeybitje  is speciaal ontwikkeld voor kinderen tot volwassenen met een vaste beugel (orthodontie). Het dragen van een gebitsbeschermer bij risicovolle sporten zoals hockey, rugby en vechtsporten beschermt het gebit. De OPRO Ortho  mondbeschermer  bestaat uit 2 verschillende materialen en kan passend worden gemaakt door verwarming. Na afkoeling neemt de OPRO Ortho Gold een stugge en zeer beschermende vorm aan. Er is geen enkele gebitsbeschermer die 100% garantie tegen letsel biedt, maar de Opro Ortho hockeybitjes behoren wel bij de top en beperken onnodige schade aan het gebit.

er zijn 3 verschillende soorten Opro ortho hockeybitjes.

Gold: superieur beschermingsniveau en een ultiem draagcomfort, met een dubbele beschermlaag, air spacers en een uniek ingebouwd stootkussen dat de beugel extra beschermt bij klappen, vallen of stoten.

-Zilver: een meer dan goede bescherming en draagcomfort . opgebouwd uit 2 lagen , harde buiten kant en zachte comfortabele binnenzijde

Bronze: uitstekend sportbitje bestaande uit een solide beschermlaag met geïntegreerde stretchzones voor extra draagcomfort.

-Lower: bedoeld voor de onderkaak. Beschermt het ondergebit en de slotjes tegen de impact van klappen, vallen en stoten. Met uitsparing voor de tong en ingebouwd stootkussen. (nog niet via Dentsend verkrijgbaar)

 

Bij sportongelukken raken de tanden en kiezen nogal eens beschadigd. Onnodig, want er zijn goede gebitsbeschermers die ernstig tandletsel kunnen beperken en voorkomen.
Een gebitsbeschermer – ook wel een bitje genoemd – is een soort hoesje van zachte kunststof dat je over de tanden in de bovenkaak plaatst. Het kunststof is enkele millimeters dik, en bescherm de tanden tegen ernstiger letsel.

De Opro gebitsbeschermers zijn de beste boil and bite beschermers die er nu te krijgen zijn Naast het meer dan goede bescherming zit er ook een verzekeringsdekking standaard bij iedere Opro shield beschermer,

Kracht opvangen
Een gebitsbeschermer vangt de klap of stoot op  en verdeelt de kracht van de klap over alle tanden. Hierdoor is de kracht die op één enkele tand komt meestal zó klein, dat er geen schade optreedt. Je kunt een gebitsbeschermer dus vergelijken met een bumper.

Als er ondanks het dragen van een bitje toch een tand wordt uitgeslagen, dient de gebitsbeschermer als een vangnet waardoor de uitgeslagen tand niet zoekraakt. De tand kan dan weer in de kaak worden teruggeplaatst.

Soorten gebitsbeschermers
Er zijn verschillende soorten gebitsbeschermers:

-In de sportwinkel kun je kant-en-klare gebitsbeschermers kopen. Ze zijn goedkoop, maar passen vaak slecht en bieden onvoldoende bescherming. Veel sporters hebben er een hekel aan. Met als gevolg dat het bitje wel is aangeschaft, maar niet wordt gedragen.
-Verder is er de zogenaamde voorgevormde gebitsbeschermer. Deze moet na 20 seconden in kokend water te hebben gelegen, door de sporter zelf in de mond worden aangepast. De vorm kun je zo zelf nog aanpassen aan je eigen mond. Dit is een relatief goedkope gebitsbeschermer.
-Ten slotte is er een gebitsbeschermer die  speciaal voor jou op maat wordt gemaakt. In deze categorie heb je de individuele gebitsbeschermer . Deze beschermer wordt aanbevolen zodra het gebit is volgroeid (ouder dan zestien jaar). Hij is duurder, maar biedt meer draagcomfort.

Tijdens het sporten heb je van een goede gebitsbeschermer geen enkele last ,deze hoort op zijn plaats te blijven zitten tijdens het sporten . Individuele mondbeschermers worden meestal als het meest comfortabel ervaren. Deze mondbeschermers hebben een goede pasvorm en hebben de minste invloed op de ademhaling en de spraak. De Opro shield beschermers (boil and bite ) benaderen voor 98% de op maat gemaakte beschermer.

Bij welke sporten
Lang niet alle sporten geven een risico voor letsel aan de tanden. Als je sport, kun je dit risico meestal zelf wel inschatten. Sporten waarbij het risico voor een ongeval met de tanden erg groot is, en waarbij je eigenlijk een gebitsbeschermer moet dragen, zijn: voetbal, hockey, ijshockey en rugby. Gebitsbeschermers zijn noodzakelijk bij hockey, boksen, kickboksen en andere vechtsporten.
Tips
De prijs van mondbeschermers verschilt. Het prijsverschil weegt echter niet op tegen de ellende en kosten wanneer er toch één of meerdere tanden beschadigen of verloren gaan. Je tanden zijn het waard!
Ook als je een beugel draagt, kan je zonder probleem een goede gebitsbeschermer maken.

Gebruik nooit een kant-en-klare gebitsbeschermer als je een beugel draagt.

De meeste ongevallen met tanden gebeuren tijdens de training. Draag je gebitsbeschermer daarom niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen.