nieuwe hockeyregels seizoen 2015-2016

Spelregelwijziging Veldhockey

Nadat eerder dit jaar al diverse wijzigingen zijn doorgevoerd waaronder het verplichte hockeybitje, een van de belangrijkste in het kader van de veiligheid, komt de hockeybond nu met een nieuwe wijziging. Hieronder het persbericht zoals dat is verspreid door de KNHB.
Hockey, toch een blessure gevoelige sport, wordt zo nog een bitje veiliger 😉

In het kader van veiligheid en ter voorkoming van blessures heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) een spelregelwijziging aangekondigd. De KNHB heeft besloten dat de regel ook in de Nederlandse competitie per direct wordt ingevoerd. De spelregelwijziging geldt voor alle bondsgeorganiseerde wedstrijden op alle niveaus.

Een aanvallende vrije slag binnen het 23-metergebied:
De bal kan niet de cirkel in gespeeld worden voordat de bal vijf meter heeft gerold of is aangeraakt door een speler van de verdedigende partij.

Hiermee wordt voorkomen dat een aanvaller de bal een klein tikje geeft en een medespeler, die op vijf meter afstand stond, komt inlopen en de bal de cirkel in speelt. Eventueel gevaar dat daaruit ontstaat is met de spelregelwijziging uitgebannen. (Bron: KNHB)

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Bestel nu jouw bitje